Mån - Tor: 8:30 - 17:00 Fred. 8:30 - 13:00

Tandblekning

Kaffe, te, rökning, snus och rödvin kan orsaka missfärgningar på tänderna. Vanligt åldrande gör tänderna mörkare med tiden. Det finns i dag många metoder för att göra tänderna vitare, vi har hjälpt många att få ljusare tänder.

Det finns olika sätt att bleka sina tänder, hos tandläkaren, blekning hemma sk nattblekning, blekning med eller utan lampa. Gemensamt för alla sätt är att man använder någon typ av blekmedel. De flesta blekmedel frisätter väteperoxid som går in i tanden och oxiderar de ämnen som ger upphov till missfärgningar. De flesta som har friska tänder kan bleka sina tänder. Om man lider av isande tandhalsar, har tandborstskador eller tunn emalj avråder man pga att man kan få mer problem med isningar. För att ta reda på individuella förutsättningar rekommenderar vi alltid en undersökning innan man bleker tänderna. Gul-bruna tänder är lättare att bleka än gråblå.

Är man intresserad av att bleka sina tänder så bokar man först in ett besök hos oss. Då ser vi över dina tänder och föreslår en lämplig metod utifrån dina förutsättningar. Nästa steg blir att vi tar ett avtryck av dina tänder och beställer blekskedar, en genomskinlig form som passar dina tänder perfekt. Efter cirka 10 dagar bokar vi en ny tid då du får dina blekskedar tillsammans med blekmedlet. Vid detta besök görs även en första extra verkningsfull blekning på kliniken. Tandytorna som ska blekas isoleras från tandkött och övriga vävnader och blekmedel appliceras och får verka under cirka 45 minuter. Detta blekmedel får endast användas på tandläkarkliniker och går inte att köpa hem. Det fungerar som en ”kick-start” för blekningen och leder till ett betydligt bättre slutresultat än att bara använda hemmablekmedel. Du får självklart tydliga instruktioner att ta med hem med blekskenorna och blekmedlet, tillsammans med en muntlig genomgång. Det brukar räcka med att använda 2 av de medföljande 4 sprutorna med blekmedel, det finns alltså material tillräckligt för en uppfräschning av blekningen efter ett år om det skulle behövas.

Vaksala Tandhälsa © 2017. All Rights Reserved

Generated by it2u